Okultopedija™: Vodolija (Astrologija).     

Okultopedija™: Enciklopedija Magije i Okultizma.

Sajt je trenutno dostupan samo preko desktop i laptop kompjutera.
Radimo na tome da podržimo sve uređaje. Hvala na strpljenju.Preuzmi Flash Dodatak
 

 Okultopedija Enciklopedija Magije i Okultizma.    
A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

Vodolija (Astrologija) Latinski: Aquarius / 20. Januar – 18. Februar


Grafički prikazi znaka Vodolije.

Jedanaesti znak Zodijaka koji odgovara drugom mesecu Zime. Sunce je tu u tranzitu od 20. Januara do 18. Februara. Natus je dvostruke prirode, Uranove i Saturnove. Element je Vazduh.
     Predposlednji znak Zodijaka karakteriše, pre svega, njegova vazdušna priroda. Ne treba se varati: u prkos simboličkoj predstavi koja prikazuje vodu, Vodolija nema ništa od vodenog. U simbolu nosača vode treba videti simbol onoga koji deli žednima ono što im je, pre svega, potrebno da bi ugasili žeđ. Tako se odkriva najveća vrlina natusa, koja je u isto vreme i njegova najveća mana: stvoren je da razume i da drugi profitiraju od njegovog znanja. Da li je to mana? Sigurno, ako se ta sklonost dovede do krajnosti, jer je potreba za davanjem tako jaka da Vodolija nedostatak strasti kod drugih shvata kao ravnodušnost. Pobeđena, povlači se u zamak i brzo tone u crne misli.
     Uranov tonalitet ga tera da traži nezavisnost na svim poljima. Sloboda je ono što najviše voli. Sa druge strane, Uran može da ga natera da prihvati veoma konformističke položaje.
     Veoma često sanja o nedostižnom idealu. Vidi samo krupne stvari i ne vezuje se za detalje. Nedostaje mu, kao posledica predhodno rečenog, praktičnog.

Vodolija odgovara drugom mesecu Zime. Na selu se živi sporo i svi čekaju početak Proleća da bi ponovo počeli sa radovima. Slika iz Pastirskog Almanaha za 1491. godinu.

     Pesimizam koji mu udahnjuje Uran može da ga obuzme, ali je često kratkog daha. On je prijatan za druženje i njegovi prijatelji mogu samo da ga hvale njegovom vernošću. Ako uspe da savlada stidljivost, pokazuje se u najboljem svetlu, oduševljen i radostan, mio i uslužan. Ipak, ove osobine potiskuje preterana umnost. Tako može da mu se desi da uvredi one koji ga okružuju svojom sklonošću da ništa ne prihvata, situaciju ili neku novu ideju, a da je predhodno dobro ne izanalizira.
     Zodijački tonalitet naglašava njegov pronalazački smisao, sposobnost da se suoči sa svakom novom situacijom i da je preokrene u svoju korist. Najviše uspeva u zanimanjima koja zahtevaju ozbiljne intelektualne sposobnosti. Odgovaraju mu i profesije u kojima ima dosta kretanja i akcije. Zbog uticaja Urana, kao i zbog vazdušnog elementa, manje ili više svesno ga privlače i ona zanimanja u kojima je potrebna spontanost, mašta, i koja, u ostalom, u prvi plan ističu individualnost.
     Kada se razboli, nije miran pacijent. Ima ograničeno poverenje u tradicionalnu Medicinu i radije pribegava alternativnim načinima lečenja. On je previše pod uticajem Urana da bi sebi dopustio da slobodno izražava svoja osećanja, i zbog toga trpi njegov ljubavni život. Muškarac Vodolija teško nalazi srodnu dušu. Sklon je uvećavanju broja seksualnih iskustava, uz rizik da propusti šansu svog života. Žena Vodolija, romantična, traži od onih koji je vole više nego što oni mogu da joj pruže. Odatle i česti razlog njenih razočarenja. Ljubav prema slobodi čini teškim prve godine braka. Ako uspe da prevaziđe krizu, on je savršen suprug ― ali, dotle treba da stigne. Natus je savršen suprug za blagu ženu koja ne namerava da nosi pantalone, nili da ograničava slobodu svom mužu. Nije ni ljubomoran nili ljutit.

Sazvežđe Vodolije.

     Žena Vodolija će uspeti da kadkada bude dobra supruga, ako njen muž nije previše posesivan, ali redko zna da bude savršena domaćica. Nedostaje joj praktičnost i ne zna da vodi porodični budžet. Najbolje su veze sa Vagom. Oba natusa imaju određen broj zajedničkih osobina, posebno ljubav prema lepom. Veza Vodolija-Blizanci ima neke šanse da bude trajnija, ali je nepredvidivost pravilo u ovom slučaju. Isto važi i za vezu Vodolija-Vodolija. Dobri su odnosi sa rođenima u susednim znacima, Jarcu i Ribama, mada se sa njima redko slaže na fizičkom planu.
     Potrebno je mnogo obostranog popuštanja da bi Vodolija mogla skladno da živi sa osobom rođenom u nekom autoritativnom znaku. Tako sa Lavom, čija je planeta vladaoc Sunce, treba samo očekivati eksplozivnu situaciju. Bik, znak u kvadratu sa njegovim, previše voli red da bi trpeo jednu Vodoliju.

 

Trenutno ništa.


Skraćeni link
Skraćeni link do ovog članka Okultopedije™ čini deljenje
informacija lakšim i bržim.
Jednostavno kliknite na
»Kopiraj« i – to je to!
:
Okultna Revija


Preuzmite besplatan
PDF Okultne Revije:


Okultopedija na Skribdu


Okultopedija™:
Enciklopedija Magije
i Okultizma.


Sajt najbolje izgleda sa Mozilinim FireFox brosverom. Sajt koristi koristi Flash fajlove i JavaSkripte po stranama. Zato podesite vaš trenutni veb brovser u skladu sa tim, i potrudite se da imate poslednji Flash plug-in za podpuno iskustvo i doživljaj, odgovarajući izgled i ispravan raspored.
Slike i grafika Okultopedije, takođe, podpadaju pod Flash grafiku. Ovaj proces učitavanja može da potraje od svega nekoliko sekundi do čak jedan minut (zavisi od vaše konekcije), sa obzirom na to ― molimo za strpljenje.
Sajt poštuje vašu privatnost. Stoga, ni kolačići (cookies), nili bilo koja druga „pecajuća“ JavaSkripta neće da bude instalirana kao deo ovog sajta.
Okultopedija™ je BESPLATAN izvor okultnih informacija dostupnih celom Balkanu, ali i celom svetu. Upotreba definicija reči i članaka od strane obrazovnih institucija, kao i učitelja, učenika i studenata je dozvoljena. Za više informacija, pogledajte stranu o Uslovima Korišćenja.
Učestvujte na Okultopediji™ i pošaljite definiciju pojmova i simbola na strani slanja reči. Ako neka tema, oblast ili pojam nisu (jasno) definisane, molimo vas da to i prijavite preko strane za slanje predloga.


Podržite Okultopediju™ i „lajkujte“ zvaničnu stranicu na Fejsbuku:


A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M
N  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š[   Glavna   |    Pristupi A-Š   |    Oblasti   |    Traženje   ]
[   Dodaci i Ažuriranja   |    Kontaktirajte Nas   |    Linkovi   ]


PreporukeCopyright © Okultopedija™. Sva Prava su Zadržana. | Ponosno hostuje Leo-Host | Dizajn De1an Copyright © Okultopedija™.