Okultopedija™: Vaga (Astrologija).     

Okultopedija™: Enciklopedija Magije i Okultizma.

Sajt je trenutno dostupan samo preko desktop i laptop kompjutera.
Radimo na tome da podržimo sve uređaje. Hvala na strpljenju.Preuzmi Flash Dodatak
 

 Okultopedija Enciklopedija Magije i Okultizma.    
A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

Vaga (Astrologija) Latinski: Libra / 23. Septembar – 22. Oktobar


Grafički prikazi zodijačkog
znaka Bika.

Sedmi znak Zodijaka, odgovara prvim mesecima Jeseni. Sunce kroz njega prolazi od 23. Septembra do 22. Oktobra. Natus je Venerine i Saturnove prirode. Element je Vazduh.
     Vazdušni element rođenog u znaku Vage mu daje optimističku i veselu ćud, ali uticaj Saturna kadkada ublažava te osobine. Životne nevolje mogu da ga učine brižnim, pa čak i melanholičnim. Venera, najdobroćudnija od svih planeta, donosi mu neosporni šarm koji mu pomaže da nađe izlaz iz situacija koje, na prvi pogled, izgledaju bezizlazne.
     Prividni paradoks se nalazi u činjenici da je Venerin tonalitet u skladu sa mladošću, dok Saturn označava zrelo doba, pa čak i starost. Najkritičniji period za rođene u ovom znaku je, dakle, ulazak u zrelo doba.
     Njegovu glavnu manu, za koju je odgovoran Mesec, predstavlja njegova sklonost ka egocentričnosti. Ova mana ne treba da se meša sa egoizmom koji znači preteranu ljubav prema samom sebi i koji je mnogo ozbiljniji. Njegova egocentričnost se sastoji u odmeravanju svega što ga okružuje i svega što mu se nađe na putu, a odnosi se na njega samog. Tu crtu karaktera, koju deli sa rođenim u znaku Bika i Raka, nadoknađuje pažnje vredne osobine. Glavna je stvarničnost koju rođeni u znaku Vage dokazuju u svakoj prilici, kao i činjenica da neprestano misli na budućnost. Zahvaljujući ovoj osobini, nije od onih koji gube vreme žaleći za prošlošću. Isto tako, zaboravlja zlodela čija je bio žrtva.
     Teži ka pravdi i ravnoteži. To od njega čini osobu istaknutu kako na poslu, tako i u svakom društvu. On je taj kome se obraćaju kada treba da se savlađuju teškoće. Među tim, prisustvo teških planeta donosi opasnost da zapadne u pesimizam, kada oko sebe vidi da izbijaju nesuglasice između nedobronamernih osoba.
     Saturn, planeta koja označava ručne sposobnosti, pridodaje svoj uticaj Venerinom da bi unapredio bavljenje umetnošću – dekoracijom, dizajnom, zlatarstvom, pletenjem – u kojoj uvek postiže savršene uspehe. Njegova sklonost ka detaljnim analizama i njegov smisao za ravnotežu predstavljaju prednost kada se odluči da izabere zanimanje pravnika ili sudije.
     Voli dobru hranu, sva zadovoljstva koja nudi lepo uređena trpeza, ali, na suprotno rođenima u drugim znacima,

U Oktobru, ulazak Sunca u Vagu obeležava vreme setve. Slika iz Pastirskog Almanaha za 1491. godinu.
on nije njihov rob. Među tim, njegova astrološka ličnost mu nameće posebnu dijetu ako želi da sačuva formu. Treba da nadoknadi svoje fiziološke nedostatke ishranom i sa tim što će da pije puno tečnosti da bi poboljšao bubrežne funkcije.

     Element Vazduha od njega čini šarmantno i zavodno biće, što mu često donosi uspehe na ljubavnom planu. Ipak, ne prepušta se snažnim osećanjima i velikim strastima i više je sklon površnim ljubavima. Treba da slobodnije izražava svoju senzualnost i šarm koji su često skriveni.
     Petu solarnu (Sunčevu) kuću njegovog horoskopa zauzima Vodolija. To je i glavni razlog zbog koga ga privlače originalni partneri, antikonformisti, kako u svakodnevnom životu, tako i u intimnim vezama. Parovi koji se na astrološkom planu ne slažu, ipak mogu da žive u harmoniji ako obe strane pokažu određenu popustljivost, a u takvim vezama postoje i izvori napetosti koje ne treba da se zanemaruju. Sa Ovnom, znakom u opoziciji sa njegovim, nalazi samo fizičko zadovoljstvo. Osećanja u takvim vezama najčešće ne postoje. Posle određenog vremena, kada se čar nepoznatog izgubi, takva veza se prekida. Takođe se redko slaže sa Rakom ili Jarcem, znacima u kvadratu sa njegovim. Mnogo suprotnosti sprečava da dođe do slaganja između njih. Sa drugom osobom u znaku Vage stvara trajnu vezu, posebno ako zna da se suoči sa odgovornošću. Najbolje su veze sa Blizancima i Vodolijom, kako na seksualnom, tako i na emotivnom planu.

 

Trenutno ništa.


Skraćeni link
Skraćeni link do ovog članka Okultopedije™ čini deljenje
informacija lakšim i bržim.
Jednostavno kliknite na
»Kopiraj« i – to je to!
:
Okultna Revija


Preuzmite besplatan
PDF Okultne Revije:


Okultopedija na Skribdu


Okultopedija™:
Enciklopedija Magije
i Okultizma.


Sajt najbolje izgleda sa Mozilinim FireFox brosverom. Sajt koristi koristi Flash fajlove i JavaSkripte po stranama. Zato podesite vaš trenutni veb brovser u skladu sa tim, i potrudite se da imate poslednji Flash plug-in za podpuno iskustvo i doživljaj, odgovarajući izgled i ispravan raspored.
Slike i grafika Okultopedije, takođe, podpadaju pod Flash grafiku. Ovaj proces učitavanja može da potraje od svega nekoliko sekundi do čak jedan minut (zavisi od vaše konekcije), sa obzirom na to ― molimo za strpljenje.
Sajt poštuje vašu privatnost. Stoga, ni kolačići (cookies), nili bilo koja druga „pecajuća“ JavaSkripta neće da bude instalirana kao deo ovog sajta.
Okultopedija™ je BESPLATAN izvor okultnih informacija dostupnih celom Balkanu, ali i celom svetu. Upotreba definicija reči i članaka od strane obrazovnih institucija, kao i učitelja, učenika i studenata je dozvoljena. Za više informacija, pogledajte stranu o Uslovima Korišćenja.
Učestvujte na Okultopediji™ i pošaljite definiciju pojmova i simbola na strani slanja reči. Ako neka tema, oblast ili pojam nisu (jasno) definisane, molimo vas da to i prijavite preko strane za slanje predloga.


Podržite Okultopediju™ i „lajkujte“ zvaničnu stranicu na Fejsbuku:


A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M
N  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š[   Glavna   |    Pristupi A-Š   |    Oblasti   |    Traženje   ]
[   Dodaci i Ažuriranja   |    Kontaktirajte Nas   |    Linkovi   ]


PreporukeCopyright © Okultopedija™. Sva Prava su Zadržana. | Ponosno hostuje Leo-Host | Dizajn De1an Copyright © Okultopedija™.