Okultopedija™: Strelac (Astrologija).     

Okultopedija™: Enciklopedija Magije i Okultizma.

Sajt je trenutno dostupan samo preko desktop i laptop kompjutera.
Radimo na tome da podržimo sve uređaje. Hvala na strpljenju.Preuzmi Flash Dodatak
 

 Okultopedija Enciklopedija Magije i Okultizma.    
A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

Strelac (Astrologija) Latinski: Sagittarius / 22. Novembar – 20. Decembar


Grafički prikazi zodijačkog znaka Strelca.

Deveti znak Zodijaka koji odgovara poslednjem mesecu Jeseni. Sunce prolazi njime od 22. Novembra do 20. Decembra. Jupiterove je prirode. Element je Vatra.
     Crtež koji simbolizuje ovaj deo Zodijaka predstavlja kentaura koji odapinje strelu. Kentaur, mitološko biće, polu-čovek polu-konj, jeste odraz njegove dvostruke prirode. Jupiterov tonalitet je u tesnoj vezi sa zrelim dobom.
     Osoba rođena u ovom znaku je individualista zaljubljen u avanture i široke prostore. Daleko je od toga da je istrajan, što je osobina Bika, Lava, Vodolije, i Škorpije. Veoma često se odaje lutanju, ako uspe da svoju okolinu ne dovede do haosa, bez muke uspeva da oko sebe istka mrežu vrlih prijatelja.
     Kod njega postoji sklonost ka oholosti. To mu je mana koju treba da kontroliše u svim situacijama. Rado će da mu bude oprošteno ako ne pokuša da se hvali svojim znanjem i bogatstvom. Druga njegova mana je to što ne prihvata savete i predloge koji mu se daju, pa mada bile i za njegovo dobro. Njegov astralni karakter, kao i element Vatra, utiču na to da je malo zabrinut za svoju sigurnost. On nije od onih koji su obuzeti štednjom i koji svakog trenutka razmišljaju da sebi obezbede pristojnu penziju. Takvo ponašanje nije loše samo po sebi, jer ga njegov smisao za avanturu podstiče da uhvati u letu na izgled neuhvatljive prilike. Često ga vodi i ka društvenom i ka profesionalnom uspehu.
     On je posmatrač, intuitivan. Uspeva kao istraživač minerala, inženjer za geološka i rudarska istraživanja, finansijski analitičar, govornik, advokat, kulturni animator. Treba da izbegava zanimanja u kojima ima malo kretanja i, u opšte, ustaljene poslove. Kada je, u prkos svojoj volji, prinuđen da radi takav posao, neaktivnost treba da nadoknadi fizičkim vežbama.
     Preovlađujuća planeta, Jupiter, daje mu šarm o kome samo može da sanja, što mu znatno olakšava zavođenja. Na nesreću, priroda njegove naravi čini komplikovanim život u dvoje. Ženska osoba rođena u ovom znaku je osećajna i puna strasti. Treba da pazite da je ne prevarite, u suprotnom vas ona brzo uverava da je kratak put od ljubavi do mržnje. Natus nema ništa protiv fizičke ljubavi, daleko od toga, ali se i retko jako vezuje za nekoga ― toliko je ljubomoran na svoju slobodu.

Decembar, mesec Strelca. Slika iz Pastirskog Almanaha za 1491. godinu.
Da biste ga zadržali, treba da znate da stvorite iluziju da je i dalje nezavisan. U slučaju izdaje je dovoljno bistar da bi znao da ne treba gubiti vreme u uzaludnim optužbama, i njegov nepopravljivi optimizam brzo pobeđuje.

     Bračni život sa osobom rođenom u istom znaku je nemoguć, osim ako se jedan od partnera ne odrekne sopstvene ličnosti. U većini slučajeva, takva veza ne traje dugo. Isto tako, retke su srećne veze sa Blizancima, Devicom i Ribama. Najbolje se slaže, seksualno i mentalno, sa Ovnom i Lavom. U vezi sa Ovnom je potrebno da oba partnera smanje svoju potrebu za nezavisnošću. Po tu cenu, ljubav postaje sve jača, a nisu isključene ni nežnosti. Sa Lavom će oboje da imaju zajedničku sklonost ka avanturama i riziku ― što je i svojstveno ovim znacima. Ako uspeju da izbegnu mnoga iskušenja koja ih očekuju, sačuvaće sreću i, što je najvažnije, nikada neće da se dosađuju. Najmirnije su veze sa susednim znacima: Jarac i Škorpija. One mogu da ispadnu srećne, ali su uvek malo „kućevne“.

 

Trenutno ništa.


Skraćeni link
Skraćeni link do ovog članka Okultopedije™ čini deljenje
informacija lakšim i bržim.
Jednostavno kliknite na
»Kopiraj« i – to je to!
:
Okultna Revija


Preuzmite besplatan
PDF Okultne Revije:


Okultopedija na Skribdu


Okultopedija™:
Enciklopedija Magije
i Okultizma.


Sajt najbolje izgleda sa Mozilinim FireFox brosverom. Sajt koristi koristi Flash fajlove i JavaSkripte po stranama. Zato podesite vaš trenutni veb brovser u skladu sa tim, i potrudite se da imate poslednji Flash plug-in za podpuno iskustvo i doživljaj, odgovarajući izgled i ispravan raspored.
Slike i grafika Okultopedije, takođe, podpadaju pod Flash grafiku. Ovaj proces učitavanja može da potraje od svega nekoliko sekundi do čak jedan minut (zavisi od vaše konekcije), sa obzirom na to ― molimo za strpljenje.
Sajt poštuje vašu privatnost. Stoga, ni kolačići (cookies), nili bilo koja druga „pecajuća“ JavaSkripta neće da bude instalirana kao deo ovog sajta.
Okultopedija™ je BESPLATAN izvor okultnih informacija dostupnih celom Balkanu, ali i celom svetu. Upotreba definicija reči i članaka od strane obrazovnih institucija, kao i učitelja, učenika i studenata je dozvoljena. Za više informacija, pogledajte stranu o Uslovima Korišćenja.
Učestvujte na Okultopediji™ i pošaljite definiciju pojmova i simbola na strani slanja reči. Ako neka tema, oblast ili pojam nisu (jasno) definisane, molimo vas da to i prijavite preko strane za slanje predloga.


Podržite Okultopediju™ i „lajkujte“ zvaničnu stranicu na Fejsbuku:


A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M
N  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š[   Glavna   |    Pristupi A-Š   |    Oblasti   |    Traženje   ]
[   Dodaci i Ažuriranja   |    Kontaktirajte Nas   |    Linkovi   ]


PreporukeCopyright © Okultopedija™. Sva Prava su Zadržana. | Ponosno hostuje Leo-Host | Dizajn De1an Copyright © Okultopedija™.