Okultopedija™: Saturn.     

Okultopedija™: Enciklopedija Magije i Okultizma.

Sajt je trenutno dostupan samo preko desktop i laptop kompjutera.
Radimo na tome da podržimo sve uređaje. Hvala na strpljenju.Preuzmi Flash Dodatak
 

 Okultopedija Enciklopedija Magije i Okultizma.    
A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

Saturn Astrologija


Saturn i njegov simbol.

Osobina: Nepovoljan
Položaj/Domicil: Vodolija, Jarac (noćni
domicil)
1. dekada Lava
1. dekada Riba
2. dekada Vage
3. dekada Bika
3. dekada Strelca
Egzil: Lav, Rak.
Egzaltacija: Vaga.
Pad: Ovan.
Doba Saturna-Hronosa je za ljude Starog Doba bilo zlatno doba. Njegov toliko očekivani povratak bi trebalo da vrati harmoniju na Zemlju. Pošto je oteo tron svom ocu Uranu, njega sa trona skidaju Jupiter i njegova braća Neptun i Pluton. Psihički entitet, pre svega, odgovara potrazi za izgubljenim Rajem, koji često poprima oblik introvertnosti, regresiji (povratku) ka detinjstvu.
     Tumačenje Saturna u jednom horoskopu nije lako.
     Ova planeta ima nepovoljnu auru, dakle hladnu strast, introvertnu romantičnost. Oni čijim znakom vlada Saturn su često povučeni u sebe, spremni da pobednu od spoljnog sveta u svoju čauru ― ponašanje koje, dovedeno do krajnjih granica, može da odvede i do narcizma. Navešćemo među „Saturncima“ političare poput Vilsona, Mao Ce Tung, Ričarda Niksona. Tu su još i Molijer, Njutn, Monteskije, Paster, Matis, Utrilo, Karpentije, Henri Miler (napisao delo »Jarčeva Obratnica«), a njegov znak je Jarac jer je rođen 26. Decembra 1891. godine u Nju Jorku. Njegov Ascedent u Ovnu, konjukcija Sunce-Merkur u liniji, i planetarnu zajednicu Mesec-Mars-Uran, u Škorpiji, astrološki uslovljavaju panteistički eroticizam koji je njemu svojstven.

  Saturn u znacima Zodijaka

1. Ovan*kopirajte prečicu: Nepovoljan aspekt, ali je natus ambiciozan, odlučan u svojim akcijama. Dosta nasilna i ljutita narav.
2. Bik*kopirajte prečicu: Kolebljivost u shvatanju moralnosti, spokojstvo i eventualni uspeh na poslu. Filozofski i politički fanatizam, veoma izražena seksualnost koja povećava seksualne apetite.
3. Blizanci*kopirajte prečicu: Smisao za posmatranje i analizu, talenat za eksperimentalne nauke, sklonost ka laganju i licemerju.
4. Rak*kopirajte prečicu: Sve ili ništa na porodičnom planu, podpuna ljubav ili ravnodušnost. Konformizam i intelektualna otupelost u najtežim slučajevima.
5. Lav*kopirajte prečicu: Sklonost ka oholosti, egocentičnosti i mizantropiji, predispozicija za hazardne igre i berzanska razmišljanja.
6. Devica*kopirajte prečicu: Povučenost i neurotilnost u slučaju loših aspekata. Određen talenat za bavljenje naukom i podučavanjem.
7. Vaga*kopirajte prečicu: Karakterna ravnoteža i taktičnost, sklonosti ka umetnosti, zakasneli i često nesrećan brak, opasnost od sporova i parnica svih vrsta.
8. Škorpija*kopirajte prečicu: Sumnjiv moral, ratnička narav, egoizam, velika intelektualna sposobnost, šanse za društveni uspeh, smisao za štednju, kadkada doveden do tvrdičluka.
9. Strelac*kopirajte prečicu: Zvanje za filozofska razmišljanja, ezoteričnost, duhovni život, izražen smisao za analizu, ali i osvetoljubiva narav ako su aspekti nepovoljni.
10. Jarac*kopirajte prečicu: Saturn je ovde u svom izbornom domicilu. Inteligencija i stvaralaštvo koje kadkada sputavaju pesimizam i osećaj fatalnosti.
11. Vodolija*kopirajte prečicu: Smisao za druženje sa ljudima, čovekoljublje, verni prijatelji, dar za pronalaženje, tvrdoglavost koja može da ukoči uspeh kada je drugi aspekti čine slepom.
12. Ribe*kopirajte prečicu: Mizantropija i preterana savesnost. Gotovo bolesna stidljivost, želja za usamljenošću i jednoličnim životom. Natus se zadovoljava anonimnošću i drugorazrednim zanimanjima.

  Saturn u Kućama

1. Kuća*kopirajte prečicu: Povećana osetljivost, pesimizam, stidljivost, ali veoma razvijen unutrašnji život.
2. Kuća*kopirajte prečicu: Nenaviknutost na novčane probleme, gubitak osećaja za stvarnost, sklonost ka šizofreniji u najozbiljnijim slučajevima.
  3. Kuća*kopirajte prečicu: Jednoličan život, sklonost ka zatvaranju u sebe, razboritost.
4. Kuća*kopirajte prečicu: Teška porodična situacija, eventualni uspeh u društvu, ali i kraj teškog života.
5. Kuća*kopirajte prečicu: Ljubav postaje važan faktor u životu natusa. Mogući su gubici u igri i razmišljanjima.
6. Kuća*kopirajte prečicu: Praktičnost, inteligencija, metodičnost, suptilno rasuđivanje. Među tim, uspeh je redak ili, u najblažem slučaju, mora dugo da se čeka na njega.
7. Kuća*kopirajte prečicu: Druženje, saradnja, ekipni rad ali malo plodan. Nabusitost, hladna narav, redko srećan brak.
8. Kuća*kopirajte prečicu: Teško stečeni ugled koga je još teže održati. Promišljenost. Velika osetljivost na krize i žalosti.
9. Kuća*kopirajte prečicu: Bogatstvo duha i vere u sebe. Smisao za humor, ali malo bezvoljan. Natus mora da se kloni putovanja, koja su redko prijatna.
10. Kuća*kopirajte prečicu: Ambicioznost. Smisao za konkretno delovanje. Odlučnost, istrajnost, ali natusu neprestano prete propast i skandali.
11. Kuća*kopirajte prečicu: Prijateljstvo pokvareno ljubomorom i bolesnim strahom od izdaje. Česti gubici novca.
12. Kuća*kopirajte prečicu: Žalostan unutrašnji život zbog osećanja nemoći. Natus veruje da je odbačen od sredine i pada u melanholiju.
 

Trenutno ništa.


Skraćeni link
Skraćeni link do ovog članka Okultopedije™ čini deljenje
informacija lakšim i bržim.
Jednostavno kliknite na
»Kopiraj« i – to je to!
:
Okultna Revija


Preuzmite besplatan
PDF Okultne Revije:


Okultopedija na Skribdu


Okultopedija™:
Enciklopedija Magije
i Okultizma.


Sajt najbolje izgleda sa Mozilinim FireFox brosverom. Sajt koristi koristi Flash fajlove i JavaSkripte po stranama. Zato podesite vaš trenutni veb brovser u skladu sa tim, i potrudite se da imate poslednji Flash plug-in za podpuno iskustvo i doživljaj, odgovarajući izgled i ispravan raspored.
Slike i grafika Okultopedije, takođe, podpadaju pod Flash grafiku. Ovaj proces učitavanja može da potraje od svega nekoliko sekundi do čak jedan minut (zavisi od vaše konekcije), sa obzirom na to ― molimo za strpljenje.
Sajt poštuje vašu privatnost. Stoga, ni kolačići (cookies), nili bilo koja druga „pecajuća“ JavaSkripta neće da bude instalirana kao deo ovog sajta.
Okultopedija™ je BESPLATAN izvor okultnih informacija dostupnih celom Balkanu, ali i celom svetu. Upotreba definicija reči i članaka od strane obrazovnih institucija, kao i učitelja, učenika i studenata je dozvoljena. Za više informacija, pogledajte stranu o Uslovima Korišćenja.
Učestvujte na Okultopediji™ i pošaljite definiciju pojmova i simbola na strani slanja reči. Ako neka tema, oblast ili pojam nisu (jasno) definisane, molimo vas da to i prijavite preko strane za slanje predloga.


Podržite Okultopediju™ i „lajkujte“ zvaničnu stranicu na Fejsbuku:


A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M
N  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š[   Glavna   |    Pristupi A-Š   |    Oblasti   |    Traženje   ]
[   Dodaci i Ažuriranja   |    Kontaktirajte Nas   |    Linkovi   ]


PreporukeCopyright © Okultopedija™. Sva Prava su Zadržana. | Ponosno hostuje Leo-Host | Dizajn De1an Copyright © Okultopedija™.