Okultopedija™: Ribe (Astrologija).     

Okultopedija™: Enciklopedija Magije i Okultizma.

Sajt je trenutno dostupan samo preko desktop i laptop kompjutera.
Radimo na tome da podržimo sve uređaje. Hvala na strpljenju.Preuzmi Flash Dodatak
 

 Okultopedija Enciklopedija Magije i Okultizma.    
A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

Ribe (Astrologija) Latinski: Pisces / 19. Februar – 20. Mart


Grafički prikazi zodijačkog znaka Riba.

Dvanaesti i poslednji znak Zodijaka koji odgovara trećem mesecu Zime. Sunce u njega ulazi 19. Februara, a izlazi 20. Marta. Natus je trostruke prirode: Neptunove, Jupiterove i Venerine. Element je Voda.
     U suštini je Neptunove i vodene prirode. Simbol je kosmičke i univerzalne svesti, Ribe su, za Hinduiste, boravište karme, to jeste animirane energije koja oživljava dušu i podvrgava je novom rođenju u uslovima određenim kvalitetom njenih prošlih postupaka. To je promenljiv znak, znak čiji je natus intuitivan, razuman, simpatičan. Dakle, promenljiva priroda, kao i voda koja teče. »Nem kao riba«, kaže se, i to je ono što karakteriše natusa. Teško je komunicirati sa njim. Kada želite da stupite u kontakt, treba da nađete način izražavanja koji će da mu prija. To je često teško.
     Redko egoista, on se raduje sreći drugih i saoseća sa njihovom nesrećom, i zbog toga je rado viđen u društvu.
     Energija mu nije jača strana. Nije stvoren za poslove u kojima je potreban veliki fizički napor. Obzirom da ga materijalna strana ne zanima mnogo, često bira zanimanje koje odgovara njegovim težnjama, pa bila i ona i neunosna. Zbog Neptunove prirode, odgovaraju mu zanimanja koja zahtevaju uklapanje pojedinca u zajednicu. Neptun upravlja i sklonošću za istraživanjem, naročito u naučnim disciplinama kao što su matematika, hemija ili biologija. U većini slučajeva, natus nije obdaren snažnom telesnom građom i treba da vodi veliku brigu o zdravlju. Reaguje bez razmišljanja na sve pozive čula, i, zahvaljujući šarmu, ima buran ljubavni život. Idealista je i romantičar, njega kadkada razočarava materijalizam njegovih partnera. Treba da prihvati život onakav kakav je, objektivan, a ne da beži u svoje snove.

Poslednji mesec Zime je mesec Riba. Sa njima se završava jedan ciklus. Ovan, koji dolazi posle njih, označava buđenje Prirode. Slika iz Pastirskog Almanaha za 1491. godinu.
     Otvoren prema drugima, sposoban je za veliku i strasnu ljubav, pa zato može da se nada da će u braku da nađe harmoniju i stabilnost. Ali, paradoksalno, njegov znak je i znak zabranjenih ljubavi. Ako popusti iskušenju, njegova porodica ubrzo trpi zbog toga. Žensku osobu rođenu u ovom znaku često muči ljubomora. Ona dolazi od njenog posesivnog karaktera. Nastoji da bude sve svom suprugu, ali za uzvrat traži da on živi samo za nju i zbog nje. Kada ove sklonosti nisu preterane, ona je od onih sa kojima zajednički život donosi sreću.
     Njegov šarm zauvek privlači njegovu suprugu u istom znaku. Glavna mana mu je što često previše zahteva od nje.
     Prema Škorpiji natus oseća fizičku priv­lačnost, ali teško dolazi do razumevanja. Ipak, malo po malo, fascinira ga njena jaka ličnost i konačno počinje da se veoma dobro slaže sa njom. Sa Rakom se redko slaže. Najveće izglede da bude srećan ima sa osobom rođenom u istom znaku. Isto tako, može da bude srećan i sa osobom rođenom u znacima koji su susedni njegovim, Vodolijom i Ovnom. Dosta se redko slaže sa osobama rođenim u znacima koji su u kvadratu sa njegovim: Blizancima i Strelcem.

 

Trenutno ništa.


Skraćeni link
Skraćeni link do ovog članka Okultopedije™ čini deljenje
informacija lakšim i bržim.
Jednostavno kliknite na
»Kopiraj« i – to je to!
:
Okultna Revija


Preuzmite besplatan
PDF Okultne Revije:


Okultopedija na Skribdu


Okultopedija™:
Enciklopedija Magije
i Okultizma.


Sajt najbolje izgleda sa Mozilinim FireFox brosverom. Sajt koristi koristi Flash fajlove i JavaSkripte po stranama. Zato podesite vaš trenutni veb brovser u skladu sa tim, i potrudite se da imate poslednji Flash plug-in za podpuno iskustvo i doživljaj, odgovarajući izgled i ispravan raspored.
Slike i grafika Okultopedije, takođe, podpadaju pod Flash grafiku. Ovaj proces učitavanja može da potraje od svega nekoliko sekundi do čak jedan minut (zavisi od vaše konekcije), sa obzirom na to ― molimo za strpljenje.
Sajt poštuje vašu privatnost. Stoga, ni kolačići (cookies), nili bilo koja druga „pecajuća“ JavaSkripta neće da bude instalirana kao deo ovog sajta.
Okultopedija™ je BESPLATAN izvor okultnih informacija dostupnih celom Balkanu, ali i celom svetu. Upotreba definicija reči i članaka od strane obrazovnih institucija, kao i učitelja, učenika i studenata je dozvoljena. Za više informacija, pogledajte stranu o Uslovima Korišćenja.
Učestvujte na Okultopediji™ i pošaljite definiciju pojmova i simbola na strani slanja reči. Ako neka tema, oblast ili pojam nisu (jasno) definisane, molimo vas da to i prijavite preko strane za slanje predloga.


Podržite Okultopediju™ i „lajkujte“ zvaničnu stranicu na Fejsbuku:


A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M
N  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š[   Glavna   |    Pristupi A-Š   |    Oblasti   |    Traženje   ]
[   Dodaci i Ažuriranja   |    Kontaktirajte Nas   |    Linkovi   ]


PreporukeCopyright © Okultopedija™. Sva Prava su Zadržana. | Ponosno hostuje Leo-Host | Dizajn De1an Copyright © Okultopedija™.