Okultopedija™: Rak (Astrologija).     

Okultopedija™: Enciklopedija Magije i Okultizma.

Sajt je trenutno dostupan samo preko desktop i laptop kompjutera.
Radimo na tome da podržimo sve uređaje. Hvala na strpljenju.Preuzmi Flash Dodatak
 

 Okultopedija Enciklopedija Magije i Okultizma.    
A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

Rak (Astrologija) Latinski: Cancer / 22. Jun – 22. Jul


Grafički prikazi zodijačkog
znaka Raka.

Četvrti znak Zodijaka. Odgovara prvom mesecu Leta. Sunce u njemu boravi od 22. Juna do 22. Jula. Osoba rođena u ovom znaku je Mesečeve prirode. Element je Voda, kao i kod Škorpije i Ribe.
     Vodeni aspekt, kao i Mesečeva priroda, čine suštinu dubine i misterioznosti koje se vezuju za ovaj znak.
     Cancer (izgovara se »Kancer« – Rak) je latinska reč koja označava krabu, grafički simbol ovog dela Zodijaka. Ponašanje ovog ljuskara je poznato: čim neki plen dođe u njegov domašaj, hvata ga i nikakva sila ne može da ga natera da odpusti svoja klešta. To nije zbog njegove proždrljivosti, već zbog zabrinutosti za budućnost, zbog određenog straha koji ga nagoni da po svaku cenu zgrabi ono za šta misli da će da mu donese sigurnost pred neizvesnostima života.
     Neke osobe ga se plaše kao kuge. To je nerazumno, jer iako ima neke mane, posebno mešavinu uznemirenosti i posesivnosti, ima srećom velike kvalitete, pa je konačan odnos pozitivan. Pod uticajem Meseca, on je nežan i intuitivan, svež i naivan. Njegova sklonost da sve posmatra sa strane može da ga, u izuzetnim slučajevima, nagoni na to da postane neradnik i lenjivac, ali to je samo izuzetno.
     Veoma često se njegov karakter oblikuje još u detinjstvu. Razni loši i dobri događaji su obeležili njegove prve godine života i previše je kasno da se menja u zrelom dobu. Zbog toga, dete Rak – više nego druga deca – traži da bude okruženo toplinom i pažnjom. Simpatičan, podpuno se predaje svima onima kojima je poklonio prijateljstvo, pa je osoba od koje drugi rado traže pomoć. Vraća mu se istom merom, i to je za njega sreća jer ono čega se najviše plaši je samoća. Moguće je da njegov osećaj za prijateljstvo uzrokuje i ozbiljne krize. Obzirom da je odan, u opšte ne podnosi izdaju. Kada mu se to desi, zatvara se u sebe i prepušta se pesimizmu.

Rak – vreme kosidbe. Slika iz Pastirskog Almanaha za 1491. godinu.
     Osobe u ovom znaku veoma brzo shvataju ono što se od njih traži i zato mogu da uspeju u mnogim zani­manjima, najviše u onima u kojima do izražaja dolaze maštovitost i subjektivnost. To su profesije koje su na prvo pogled različite, dok, u stvari, imaju puno dodirnih tačaka: poverenik, komercijalista, zastupnik osiguravajućih društava, dekorater, i tako dalje. Zbog uticaja Meseca ima velike šanse za uspeh u zanimanjima koja zahtevaju brojna putovanja: trgovački putnik, službenik avio-kompanije, turistički vodič, radnik na železnici. Suprotno veoma raširenom mišljenju, može da uspe i u biznisu. Dosta depresivna, osoba rođena u znaku Raka je kadkada umišljeni bolesnik ili je bar teška za negovanje. Obzirom da nema čvrstu veru, ozdravljenje dolazi često kasnije nego što bi trebalo.
     Romantičnost, nežnost i blagost od njega čine privlačno biće. Naročito se sviđa dominantnim ličnostima što se lako objašnjava kada se zna da je njegova peta Kuća, koja upravlja ljubavlju, odgovara znaku Škorpije, koja je snažan znak. Više nego bilo ko drugi, Rak treba da zna da izabere svoje partnere. Veza Raka i Jarca je najčešće kratkotrajna, jer previše karakternih razlika razdvaja ova dva znaka koji su u suprotnosti u Zodijaku. Isto tako, osim ako ne dođe do ljubavi na prvi pogled, koja se polako razvija u strast, ne treba da se očekuje ništa dobro u vezi između Raka sa Ovnom ili Vagom ― znacima u kvadratu. U tim slučajevima, većinu vremena svaki od ljubavnika posvećuje tome da uništi onog drugog, da mu „ispije krv“. Najčešće su veze Raka sa Škorpijom zasnovane na stabilnosti, dok su sa Ribama zasnovane na idealizmu i osećajnosti. Sa osobama rođenim u susednim znacima – Blizancima i Lavu – često zasniva srećnu porodicu, ali se možda najbolje slaže sa drugim Rakom. U tom slučaju, zajedničke sklonosti, isti način gledanja na život i duboka želja za sigurnošću pomažu da par postane jako intimno vezan.

 

Trenutno ništa.


Skraćeni link
Skraćeni link do ovog članka Okultopedije™ čini deljenje
informacija lakšim i bržim.
Jednostavno kliknite na
»Kopiraj« i – to je to!
:
Okultna Revija


Preuzmite besplatan
PDF Okultne Revije:


Okultopedija na Skribdu


Okultopedija™:
Enciklopedija Magije
i Okultizma.


Sajt najbolje izgleda sa Mozilinim FireFox brosverom. Sajt koristi koristi Flash fajlove i JavaSkripte po stranama. Zato podesite vaš trenutni veb brovser u skladu sa tim, i potrudite se da imate poslednji Flash plug-in za podpuno iskustvo i doživljaj, odgovarajući izgled i ispravan raspored.
Slike i grafika Okultopedije, takođe, podpadaju pod Flash grafiku. Ovaj proces učitavanja može da potraje od svega nekoliko sekundi do čak jedan minut (zavisi od vaše konekcije), sa obzirom na to ― molimo za strpljenje.
Sajt poštuje vašu privatnost. Stoga, ni kolačići (cookies), nili bilo koja druga „pecajuća“ JavaSkripta neće da bude instalirana kao deo ovog sajta.
Okultopedija™ je BESPLATAN izvor okultnih informacija dostupnih celom Balkanu, ali i celom svetu. Upotreba definicija reči i članaka od strane obrazovnih institucija, kao i učitelja, učenika i studenata je dozvoljena. Za više informacija, pogledajte stranu o Uslovima Korišćenja.
Učestvujte na Okultopediji™ i pošaljite definiciju pojmova i simbola na strani slanja reči. Ako neka tema, oblast ili pojam nisu (jasno) definisane, molimo vas da to i prijavite preko strane za slanje predloga.


Podržite Okultopediju™ i „lajkujte“ zvaničnu stranicu na Fejsbuku:


A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M
N  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š[   Glavna   |    Pristupi A-Š   |    Oblasti   |    Traženje   ]
[   Dodaci i Ažuriranja   |    Kontaktirajte Nas   |    Linkovi   ]


PreporukeCopyright © Okultopedija™. Sva Prava su Zadržana. | Ponosno hostuje Leo-Host | Dizajn De1an Copyright © Okultopedija™.