Okultopedija™: Lav (Astrologija).     

Okultopedija™: Enciklopedija Magije i Okultizma.

Sajt je trenutno dostupan samo preko desktop i laptop kompjutera.
Radimo na tome da podržimo sve uređaje. Hvala na strpljenju.Preuzmi Flash Dodatak
 

 Okultopedija Enciklopedija Magije i Okultizma.    
A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

Lav (Astrologija) Latinski: Leo / 23. Jul – 22. Avgust


Grafički prikazi zodijačkog
znaka Lava.

Peti znak Zodijaka. Odgovara drugom mesecu Leta. Sunce njime prolazi od 23. Jula do 22. Avgusta. Natus je Sunčeve prirode. Njegov element je Vatra, kao i kod Ovna i Strelca, zbog kojeg oko sebe zrači snagom, postojanošću i trijumfalnim ponosom. Njegov planetarni tonalitet utiče na to da mu najviše odgovara mladost. On je od onih bića koja, na izlasku iz puberteta, imaju sve kvalitete zrelog doba i spremna su da u njega uđu. Od tuda njegov zanos, ambicioznost, želja za savršenošću i apsolutnošću, ali i opasnost od oholosti, preterane gordosti koje kadkada razdražuju osobe u njegovoj okolini.
     Svestan je svojih vrednosti, ali je i hrabar, a obzirom da mu ne nedostaje privlačnost ― stvoren je za velike zadatke. Kada ga životne nedaće sprečavaju da uspe, rizikuje da se zatvori u sebe. Međutim, redko dolazi u takvo stanje, jer Lav je, u glavnom, znak uspeha. Njegove vrline ne mogu da se nabroje: odan, plemenit, nesposoban za izdaju, vesele je prirode, voli da zabavlja, ali i da bude zabavljan. Ali, obzirom da puno zahteva i od sebe i od drugih, ovi kvaliteti mogu da budu izvor manje ili više ozbiljnih mana. Za Primer: njegova plemenitost može da prevaziđe granice normalnog i da se pretvori u rasipništvo. U ostalom, ne zna da bude diskretan i hvališući se rizikuje da kod onih kojima daje poklone izazove suprotan efekat od željenog. Na isti način, on ne shvata da ostali ljudi nisu kao on, što ga navodi da cicijama smatra one koje oskudno imovinsko stanje obavezuje da budu ekonomični. Osim što je očigledno, kada se u njegovom intelektualnom horoskopu odkriju protivrečne pokazatelje, osoba rođena u znaku Lava može da blista u svim oblastima. Posebno uspeva u zanimanjima koja zahtevaju stalan kontakt sa javnošću. Njegov urođeni osećaj za odgovornost ga predodređuje za rukovodilačka zanimanja. Ima mnogo Lavova među sudijama, visokim funkcionerima, bankarima i direktorima preduzeća. Ipak, bilo šta da izabere, Lav se ne oseća prijatno u drugorazrednim zanimanjima. U nedostatku finansijskih sredstava, obrazovanja ili čak intelektualnih sposobnosti, svim sredstvima pokušava da izrazi svoju sklonost ka komandovanju, i to je razlog zbog koga često postaje šef, vođa grupe, šef gradilišta, poslovođa, šef odseka, inspektor prodaje, i tako dalje.

U Avgustu, sa Lavom, dolazi vreme žetve. Slika iz Pastirskog Almanaha za 1491. godinu.
     Lav je od onih koji su najboljeg zdravstvenog stanja. Ipak, često je sklon tome da veruje da je beskoristan i da u zalud troši svoju snagu, što neizbežno dovodi do premorenosti, u prkos njegovoj snažnoj telesnoj građi. U opšte, veoma dobro vari i savršeno prima sve hranljive materije koje čine deo njegove ishrane. Dakle, može da jede normalno, ne podvrgavajući se nekoj uobičajenoj dijeti. Lav je obuzet potrebom za osvajanjem i ta crta njegovog karaktera – pridružena njegovoj izuzetnoj vitalnosti – čini ga šarmantnim zavodnikom. Uvek daje sve od sebe, a uzrok njegovom neverstvu nije puka seksualna potreba već želja za osvajanjem.
     Zahvaljujući dominaciji Sunca, on je – za razliku od ostalih znakova Zodijaka – jedno od bića koje najmanje rizikuju da ostanu neoženjeni, sa obzirom na njegovu veliku privlačnost. To ga ne sprečava da pravilno izabere osobu sa kojom želi da podeli život. Sa Vodolijom, znakom koji je u dijametralnoj opoziciji sa njegovim znakom, moguće je da dođe do razumevanja zato što neće da bude zatvoren u jako skučene životne okvire, što iznad svega mrzi. Ipak, mnogo više stvari ih razdvaja. Sa Bikom, juri u katastrofu jer svako od njih želi da u braku vodi glavnu reč, a ljubomora takvu vezu čini nepodnošljivom. Što se tiče Škorpije, ona previše zahteva na seksualnom planu da bi mu se dopala. Sa osobom rođenom u istom znaku može da izgradi dobru vezu samo ako oboje odbace jedan deo svoje ličnosti, u suprotnom takva veza ne traje dugo. Dobre su veze sa osobama rođenim u susednim znacima, Raku i Devici, ali savršenu vezu ostvaruje sa Ovnom i Strelcem, jer su oba ova znaka u trouglu sa njegovim u Zodijaku. I u jednom i u drugom slučaju postoji dosta jako privlačenje, pa vreme ne utiče na snagu veze.

 

Trenutno ništa.


Skraćeni link
Skraćeni link do ovog članka Okultopedije™ čini deljenje
informacija lakšim i bržim.
Jednostavno kliknite na
»Kopiraj« i – to je to!
:
Okultna Revija


Preuzmite besplatan
PDF Okultne Revije:


Okultopedija na Skribdu


Okultopedija™:
Enciklopedija Magije
i Okultizma.


Sajt najbolje izgleda sa Mozilinim FireFox brosverom. Sajt koristi koristi Flash fajlove i JavaSkripte po stranama. Zato podesite vaš trenutni veb brovser u skladu sa tim, i potrudite se da imate poslednji Flash plug-in za podpuno iskustvo i doživljaj, odgovarajući izgled i ispravan raspored.
Slike i grafika Okultopedije, takođe, podpadaju pod Flash grafiku. Ovaj proces učitavanja može da potraje od svega nekoliko sekundi do čak jedan minut (zavisi od vaše konekcije), sa obzirom na to ― molimo za strpljenje.
Sajt poštuje vašu privatnost. Stoga, ni kolačići (cookies), nili bilo koja druga „pecajuća“ JavaSkripta neće da bude instalirana kao deo ovog sajta.
Okultopedija™ je BESPLATAN izvor okultnih informacija dostupnih celom Balkanu, ali i celom svetu. Upotreba definicija reči i članaka od strane obrazovnih institucija, kao i učitelja, učenika i studenata je dozvoljena. Za više informacija, pogledajte stranu o Uslovima Korišćenja.
Učestvujte na Okultopediji™ i pošaljite definiciju pojmova i simbola na strani slanja reči. Ako neka tema, oblast ili pojam nisu (jasno) definisane, molimo vas da to i prijavite preko strane za slanje predloga.


Podržite Okultopediju™ i „lajkujte“ zvaničnu stranicu na Fejsbuku:


A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M
N  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š[   Glavna   |    Pristupi A-Š   |    Oblasti   |    Traženje   ]
[   Dodaci i Ažuriranja   |    Kontaktirajte Nas   |    Linkovi   ]


PreporukeCopyright © Okultopedija™. Sva Prava su Zadržana. | Ponosno hostuje Leo-Host | Dizajn De1an Copyright © Okultopedija™.