Okultopedija™: Jarac (Astrologija).     

Okultopedija™: Enciklopedija Magije i Okultizma.

Sajt je trenutno dostupan samo preko desktop i laptop kompjutera.
Radimo na tome da podržimo sve uređaje. Hvala na strpljenju.Preuzmi Flash Dodatak
 

 Okultopedija Enciklopedija Magije i Okultizma.    
A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

Jarac (Astrologija) Latinski: Capricorn / 21. Decembar – 19. Januar


Grafički prikazi zodijačkog
znaka Jarac.

Deseti znak Zodijaka. Odgovara prvom mesecu Zime, Sunce njime prolazi od 21. Decembra do 19. Januara. Planetarni tonalitet osobe rođene u ovom znaku je Saturnove, a kadkada i Marsove prirode. Ipak je Saturn, teška planeta, taj koji vlada njime. Element je Zemlja.
     Crtež koji simbolizuje ovaj znak nije ni ljudsko biće nili stvarna životinja, jer predstavlja jarca sa telom ribe. U tome treba, bez sumnje, videti nasleđe starog simbolizma koji je mešao elemente Zemlju i Vodu koji daju blato od koga su se u vreme vavilonske civilizacije pravile cigle. Dakle, tu vidimo želju za građenjem, ali i dvolično ponašanje koje savršeno odgovara astrološkoj prirodi natusa. Saturnov tonalitet od njega čini nemirno biće koje nesvesno žali za detinjstvom. Ove vezanosti za detinjstvo uspeva da se oslobodi tek u zrelom dobu. Dakle, introvertan je i stidljiv, kadkada smeten, gotovo zabrinut. Savestan je, očekuje da mu svi oni koji ga okružuju uzvrate na isti način. Ogorčen je kada njegovi prijatelji gube vreme i ta ogorčenost, koja prerasta u netrpeljivost koju ne zna da sakrije, kadkada ga udaljava od njemu bliskih ljudi. Njegov život opterećuje prisutnost Saturna u svim njegovim akcijama i mislima. Bilo bi pogrešno u planeti Saturn videti samo izvor svih zala, jer je on i planeta pročišćenja, kako u dobru tako i u zlu. Osoba rođena u ovom znaku je osećajna i intuitivna. Impulsivna je i autoritativna, što se podrazumeva, ali obzirom da je taktična, strpljiva i mudra, lako mu se oprašta.
     Dodajmo i to da je ekonomičan. Međutim, oni koji ga ne poznaju dobro, mogu da ga smatraju i škrtim. Uvek nastoji da razume ono što se od njega traži. Obzirom da je osoba od poverenja, on je savršen saradnik koga svi žele u svojoj blizini.
     Zemaljska priroda znaka ga podstiče da teži ka sigurnosti u životu. Ova osobina, kada je prekomerna, u isto vreme je i mana jer je onda natus nesposoban da preuzme inicijativu, što se od njega često očekuje. Uspeva u velikom broju zanimanja koja su prividno različita: poljoprivreda, rudarstvo, zidarstvo, arhitektura, kožarstvo, časovničarski zanat, računovođstvo, farmacija. Mars, koji sa Saturnom daje planetarni tonalitet znaku, pruža mu šanse za uspeh u pravničkim zanimanjima, naročito u onima koja zahtevaju proučavanje dosijea. Hladan, racionalan, u ljubavi je uvek proračunat.

Jarac, zimski znak. Poljski radovi su prekinuti. Slika iz Pastirskog Almanaha za 1491. godinu.

     Ženska osoba rođena u ovom znaku je više sposobna za ljubav od muškarca ali je ne odlikuje preterana seksualnost. Zbog smisla za harmoniju i osnivanja stabilne porodice, nije sklona beznačajnim flertovima. Zanimljiva je i sposobna za veliku ljubav, ali ne i strastvenu, ona se podpuno ostvaruje u braku.
     Muškarac rođen u ovom znaku je romantičan, mada toga nije ni svestan. Hladna maska i ravnodušnost kriju njegovo pravo lice. Malo je sklon flertovima na početku zrelog doba, ali se njegov seksualni apetit budi tokom vremena. Uzavrelog srca, treperav ali sa hladnim oklopom, treba da posveti pažnju izboru osobe sa kojom želi da živi. Sa osobom rođenom u znaku Raka je potrebno da se desi čudo da bi veza bila srećna. U većini slučajeva nema fizičke privlačnosti, njegov nemir na karakternom planu se protivi želji za mirom jednog Raka. Male šanse za međusobno slaganje ima i sa Ovnom ili Vagom. Prvog zbunjuje sa svojim seksualnim ponašanjem, a mladost duha koju poseduje Vaga vređa njegov osećaj za stvarnost. U odnosima sa Bikom, mada skoro nikada nema ljubavi na prvi pogled, postoje šanse za čvrstu vezu koja sa vremenom jača. Slaganje karaktera i iste sklonosti mu omogućuju da sa optimizmom misli na zajednički život sa osobom rođenom u znaku Device, ali i u ovom slučaju seksualna privlačnost je neznatna. U dobrim je odnosima sa Vodolijom i Strelcem, ali najveće šanse da savršeno sredi svoj bračni život ima sa osobom koja je takođe rođena u znaku Jarca.Trenutno ništa.


Skraćeni link
Skraćeni link do ovog članka Okultopedije™ čini deljenje
informacija lakšim i bržim.
Jednostavno kliknite na
»Kopiraj« i – to je to!
:
Okultna Revija


Preuzmite besplatan
PDF Okultne Revije:


Okultopedija na Skribdu


Okultopedija™:
Enciklopedija Magije
i Okultizma.


Sajt najbolje izgleda sa Mozilinim FireFox brosverom. Sajt koristi koristi Flash fajlove i JavaSkripte po stranama. Zato podesite vaš trenutni veb brovser u skladu sa tim, i potrudite se da imate poslednji Flash plug-in za podpuno iskustvo i doživljaj, odgovarajući izgled i ispravan raspored.
Slike i grafika Okultopedije, takođe, podpadaju pod Flash grafiku. Ovaj proces učitavanja može da potraje od svega nekoliko sekundi do čak jedan minut (zavisi od vaše konekcije), sa obzirom na to ― molimo za strpljenje.
Sajt poštuje vašu privatnost. Stoga, ni kolačići (cookies), nili bilo koja druga „pecajuća“ JavaSkripta neće da bude instalirana kao deo ovog sajta.
Okultopedija™ je BESPLATAN izvor okultnih informacija dostupnih celom Balkanu, ali i celom svetu. Upotreba definicija reči i članaka od strane obrazovnih institucija, kao i učitelja, učenika i studenata je dozvoljena. Za više informacija, pogledajte stranu o Uslovima Korišćenja.
Učestvujte na Okultopediji™ i pošaljite definiciju pojmova i simbola na strani slanja reči. Ako neka tema, oblast ili pojam nisu (jasno) definisane, molimo vas da to i prijavite preko strane za slanje predloga.


Podržite Okultopediju™ i „lajkujte“ zvaničnu stranicu na Fejsbuku:


A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M
N  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š[   Glavna   |    Pristupi A-Š   |    Oblasti   |    Traženje   ]
[   Dodaci i Ažuriranja   |    Kontaktirajte Nas   |    Linkovi   ]


PreporukeCopyright © Okultopedija™. Sva Prava su Zadržana. | Ponosno hostuje Leo-Host | Dizajn De1an Copyright © Okultopedija™.