Okultopedija™: Devica (Astrologija).     

Okultopedija™: Enciklopedija Magije i Okultizma.

Sajt je trenutno dostupan samo preko desktop i laptop kompjutera.
Radimo na tome da podržimo sve uređaje. Hvala na strpljenju.Preuzmi Flash Dodatak
 

 Okultopedija Enciklopedija Magije i Okultizma.    
A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

Devica (Astrologija) Latinski: Virgo / 23. Avgust – 22. Septembar


Grafički prikazi zodijačkog
znaka Device.

Šesti znak Zodijaka. Sunce kroz njega prolazi od 23. Avgusta do 22. Septembra. Natus je Merkurove prirode. Element je Zemlja. Simbol Device je devojka koja u ruci drži snop žita. To znači da Sunce prolazi kroz ovaj znak kada je žetva u punom jeku.
     Na prvi pogled hladna, kadkada ledena, ona može da se upozna, ali da bi se u tome uspelo, treba da joj se skine maska iza koje pokušava da se sakrije.
     Talentovan, u većini slučajeva obdaren živom inteligencijom, natus ima finu dušu. Na nesreću, ne zna uvek da iskoristi svoje kvalitete. Često je paralisan strahom od poraza, jer teži savršenstvu. Pamćenje mu omogućava da se seti svega što je naučio.
     Pre svega, on je idealista. Ali njegovo planetarno okruženje ne upućuje natusa na stvaralaštvo. Element Zemlje mu daje želju za mirnim životom bez problema. Ipak, ne ograđuje se od spoljnjeg sveta, a njegova priroda ga nagoni da vodi čak veoma aktivan društveni život. Zahvaljujući Merkuru, planeti inteligencije, zna da proceni bilo koju informaciju, a da se ne prepusti subjektivnosti. To je njegova glavna vrlina koja može da bude i njegova glavna mana: od silne bistrine, on gubi smisao za ljudsku toplinu. Ima razvijen osećaj za rad, metodičnost i analizu.
     Pod uticajem zemaljskog elementa, uvek je u potrazi za određenim i praktičnim vidom svih stvari i, pre svega, teži ka životnoj sigurnosti. Zbog toga mu ne odgovaraju rizična zanimanja. Najviše mu odgovaraju ona u kojima je potrebno strpljenje, preciznost i koncentracija ― osobine koje su veoma tražene u oblasti naučnih istraživanja.

U Septembru, sa Devicom, berba grožđa je u punom jeku. Slika iz Pastirskog Almanaha za 1941. godinu.
     Zbog uticaja Merkura, uspeva u raznim zanimanjima koja, ipak, između sebe imaju zajedničkih crta, ona koja zahtevaju veliku mentalnu okretnost i veliko intelektualno angažovanje: od trgovine do posredništva i od berzanskih poslova do profesora, diplomatije i sudstva. Često se sreću natusi koji su imali blistave uspehe i u drugim zanimanjima uvek kada su znali da pobede nespretnost i imali smisla za inicijativu.
     Devica odgovara šestoj kući Zodijaka koja upravlja bolestima. Natus je zabrinut za svoje zdravlje, često preterano, i među njegovim istovrsnicima važi za hipohondra. Ne privlače ga ljubavne avanture koje se ne završavaju brakom, ili, u najmanju ruku, kao trajnija veza. Uzimajući sve ozbiljno, rizikuje da se liši prijatnih trenutaka za kojima će ubrzo da žali.
     Zahvaljujući svojoj eleganciji, živosti duha i lepom ponašanju, Devica privlači ljude iz svoje okoline. U većini slučaja, njegovi odnosi sa Ribama su daleko od toga da budu savršeni, jer je karakter Riba suprotan njegovom, dok su Blizanci i Strelac previše nestalni da bi mu se svideli. Eventualno može da oseti ljubav na prvi pogled prema Biku, ali je redko da takva veza duže potraje. Sa Jarcem živi u divnoj duhovnoj zajednici, mada se seksualno slaganje teško uspostavlja. Na kraju, sa drugim natusom u znaku Device ima sve šanse da osnuje savršenu vezu.
     Žena Devica je odlična domaćica, koja vodi svoj dom kao pravi direktor preduzeća. Isto tako je dobar saradnik ― kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Malo je sklona opraštanju grešaka svom mužu, ona u prkos svemu drži datu reč, i, sve u svemu, dobra je supruga. Na nesreću, u velikom broju slučajeva, devica ima manje razvijen seksualni život od osoba u drugim znacima. Na njenom mužu je da probudi njenu skrivenu senzualnost i da je odkrije njoj samoj.Trenutno ništa.


Skraćeni link
Skraćeni link do ovog članka Okultopedije™ čini deljenje
informacija lakšim i bržim.
Jednostavno kliknite na
»Kopiraj« i – to je to!
:
Okultna Revija


Preuzmite besplatan
PDF Okultne Revije:


Okultopedija na Skribdu


Okultopedija™:
Enciklopedija Magije
i Okultizma.


Sajt najbolje izgleda sa Mozilinim FireFox brosverom. Sajt koristi koristi Flash fajlove i JavaSkripte po stranama. Zato podesite vaš trenutni veb brovser u skladu sa tim, i potrudite se da imate poslednji Flash plug-in za podpuno iskustvo i doživljaj, odgovarajući izgled i ispravan raspored.
Slike i grafika Okultopedije, takođe, podpadaju pod Flash grafiku. Ovaj proces učitavanja može da potraje od svega nekoliko sekundi do čak jedan minut (zavisi od vaše konekcije), sa obzirom na to ― molimo za strpljenje.
Sajt poštuje vašu privatnost. Stoga, ni kolačići (cookies), nili bilo koja druga „pecajuća“ JavaSkripta neće da bude instalirana kao deo ovog sajta.
Okultopedija™ je BESPLATAN izvor okultnih informacija dostupnih celom Balkanu, ali i celom svetu. Upotreba definicija reči i članaka od strane obrazovnih institucija, kao i učitelja, učenika i studenata je dozvoljena. Za više informacija, pogledajte stranu o Uslovima Korišćenja.
Učestvujte na Okultopediji™ i pošaljite definiciju pojmova i simbola na strani slanja reči. Ako neka tema, oblast ili pojam nisu (jasno) definisane, molimo vas da to i prijavite preko strane za slanje predloga.


Podržite Okultopediju™ i „lajkujte“ zvaničnu stranicu na Fejsbuku:


A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M
N  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š[   Glavna   |    Pristupi A-Š   |    Oblasti   |    Traženje   ]
[   Dodaci i Ažuriranja   |    Kontaktirajte Nas   |    Linkovi   ]


PreporukeCopyright © Okultopedija™. Sva Prava su Zadržana. | Ponosno hostuje Leo-Host | Dizajn De1an Copyright © Okultopedija™.