Okultopedija™: Blizanci (Astrologija).     

Okultopedija™: Enciklopedija Magije i Okultizma.

Sajt je trenutno dostupan samo preko desktop i laptop kompjutera.
Radimo na tome da podržimo sve uređaje. Hvala na strpljenju.Preuzmi Flash Dodatak
 

 Okultopedija Enciklopedija Magije i Okultizma.    
A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

Blizanci (Astrologija) Latinski: Gemini / 21. Maj – 21. Jun


Grafički prikazi zodijačkog
znaka Blizanaca.

Treći znak Zodijaka. Odgovara poslednjem mesecu Proleća. Sunce njime prolazi od 21. Maja do 21. Juna. Merkurove je prirode. Element je Vazduh, kao i kod Vage i Vodolije.
     Vazdušni znak, simbol žive, grafički je predstavljen Kastorom i Poluksom: to su crte koje savršeno pokazuju njegov astrološki karakter. Aktivnost je njegova snaga ― kako fizička, tako i mentalna. On troši svoju energiju posvuda, ali i kada deluje istrošeno ― njegova inteligencija, srčanost, intuitivnost, čine od njega veoma privlačnu osobu. Njegova dominantna planeta duboko obeležava njegovu prirodu. Kao i svi Merkurijanci, on je često retardirani pubertetlija, što ga štiti od odricanja do pasivnosti zrelog doba.
     Uspešnost, nestalnost i vedrina duha koji ga karakteriše i po čemu se bitno razlikuje od rođenih u drugim znakovima, za njega su kadkada dobre a kadkada loše stvari. Požudan za znanjem, hrabar u svemu, natus može da postane veoma obrazovan ili da samo tako izgleda slično kao samouki ljudi. Željan da deli svoje uverenje sa onima koji ga okružuju, može da postane, sa jedne strane, sjajan ili, pak, nepopravljivi, uzaludni govornik. Oštrouman je i neosporovno stvaralačka ličnost.
     Dakle, on u sebi ima sve ono što je neophodno da bi se bavio stvaralačkim radom, pod uslovom da svoju energiju ne troši u zalud. Suprotno tome, on može da bude nepodnošljivo biće koje je samo sebi dovoljno i zadovoljno samim sobom. Ali kako god bilo, on nikada neće da bude u sredini, uvek ide na sve ili ništa.
     Njegov živ duh i inteligencija ga usmeravaju ka slobodoumnim zanimanjima koja mu podpuno odgovaraju i u kojima ima najviše šansi da uspe: u finansijama i u društvu. Profesorski posao ga privlači zato što u njemu zadovoljava svoju sklonost ka uveravanju drugih i ka širenju sopstvenih znanja.
     Osim toga, Merkur određuje prirodno interesovanje za zanimanja u kojima su umna fleksibilnost i umerenost u prvom planu. Tako ima mnogo natusa rođenih u ovom znaku koji su predstavnici, poslovni ljudi, oni koji rade u menjačnicama, računovođe, novinari i pisci.

Blizanci – vreme šišanja ovaca. Slika iz Pastirskog Almanaha za 1491. godinu.
     Među tim, da bi natus bio zadovoljan svojim poslom, prvenstveno je potrebno da taj posao ne sputava njegovu potrebu za kretanjem, promenama i druženjem. Rođen u znaku Blizanaca se nepravilno hrani. On jede ne obraćajući pažnju na ono što mu se služi, sav je okrenut svojim mislima ili razgovoru, ili se čak mršti nad tanjirom zato što, naviknut da svakog dana jede istu stvar, ne voli da bude uznemiravan u svojim navikama. To je loše za njegovo zdravlje, jer dolazi do neravnoteže koja izaziva nedostatak vitamina i osnovnih minerala.
     Njegov fizički izgled i šarm ga čine privlačnim tako da mu ne nedostaju ljubavne avanture. Na prvi pogled, mogli bi da ga smatraju Don Žuanom, ali njega ipak zanima intelektualna strana ljubavi. Više nego telo koje je spremno da mu se ponudi i odgovori na sve njegove zahteve, on traži prijatelja.
     U opšte, mnogo stvari ga odvaja od Strelca i Ribe, kako u seksualnom tako i u intelektualnom pogledu. Dobre odnose može da izgradi sa osobama rođenim u suprotnim znacima: Bikom i Rakom. Najuspešnije brakove sklapa sa Vagom i Vodolijom. Vaga, prirodno srdačna, podnosiće jako dobro njegove nagle promene i biće spremna da ga smatra Bogom, što on u dubini duše i želi. Što se tiče Vodolije, njegovim smislom za nepredvidljivost će da prevaziđe svoju antipatiju prema jednolikošću. Nikada neće da se dosađuje sa njim, pa čak i ako seksualnost nije jača strana veze ova dva znaka.

 

Trenutno ništa.


Skraćeni link
Skraćeni link do ovog članka Okultopedije™ čini deljenje
informacija lakšim i bržim.
Jednostavno kliknite na
»Kopiraj« i – to je to!
:
Okultna Revija


Preuzmite besplatan
PDF Okultne Revije:


Okultopedija na Skribdu


Okultopedija™:
Enciklopedija Magije
i Okultizma.


Sajt najbolje izgleda sa Mozilinim FireFox brosverom. Sajt koristi koristi Flash fajlove i JavaSkripte po stranama. Zato podesite vaš trenutni veb brovser u skladu sa tim, i potrudite se da imate poslednji Flash plug-in za podpuno iskustvo i doživljaj, odgovarajući izgled i ispravan raspored.
Slike i grafika Okultopedije, takođe, podpadaju pod Flash grafiku. Ovaj proces učitavanja može da potraje od svega nekoliko sekundi do čak jedan minut (zavisi od vaše konekcije), sa obzirom na to ― molimo za strpljenje.
Sajt poštuje vašu privatnost. Stoga, ni kolačići (cookies), nili bilo koja druga „pecajuća“ JavaSkripta neće da bude instalirana kao deo ovog sajta.
Okultopedija™ je BESPLATAN izvor okultnih informacija dostupnih celom Balkanu, ali i celom svetu. Upotreba definicija reči i članaka od strane obrazovnih institucija, kao i učitelja, učenika i studenata je dozvoljena. Za više informacija, pogledajte stranu o Uslovima Korišćenja.
Učestvujte na Okultopediji™ i pošaljite definiciju pojmova i simbola na strani slanja reči. Ako neka tema, oblast ili pojam nisu (jasno) definisane, molimo vas da to i prijavite preko strane za slanje predloga.


Podržite Okultopediju™ i „lajkujte“ zvaničnu stranicu na Fejsbuku:


A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M
N  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š[   Glavna   |    Pristupi A-Š   |    Oblasti   |    Traženje   ]
[   Dodaci i Ažuriranja   |    Kontaktirajte Nas   |    Linkovi   ]


PreporukeCopyright © Okultopedija™. Sva Prava su Zadržana. | Ponosno hostuje Leo-Host | Dizajn De1an Copyright © Okultopedija™.