Okultopedija™: Bik (Astrologija).    

Okultopedija™: Enciklopedija Magije i Okultizma.

Sajt je trenutno dostupan samo preko desktop i laptop kompjutera.
Radimo na tome da podržimo sve uređaje. Hvala na strpljenju.Preuzmi Flash Dodatak
 

 Okultopedija Enciklopedija Magije i Okultizma.    
A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

Bik (Astrologija) Latinski: Taurus / 21. April – 20. Maj.


Grafički prikazi zodijačkog
znaka Bika.

Drugi znak Zodijaka. Odgovara drugom mesecu Proleća. Sunce u njega ulazi 21. Aprila i izlazi 22. Maja. Venerine i Mesečeve je prirode. Element je Zemlja.
     Bik je najodređeniji od svih znakova Zodijaka. To jeste, rođeni u ovom znaku su oni koji najviše liče na svoju astralnu tipologiju. Venera, njegova dominantna planeta, donosi mu šarm, ljubav i lepotu. Ona, isto tako, favorizuje maštu i sreću bez koje je veliki broj ljudskih poslova osuđen na propast ili pak na osrednjost. Međutim, Venera ima i negativne aspekte. To su egocentričnost, velika osetljivost, loša procena, opasnosti kojih se treba kloniti.
     Druga Bikova priroda, Mesečeva, pojačava Venerin uticaj. On deluje tako da natus po malo ostaje dete u duši sa svojom svežinom i naivnošću jednog deteta. Ali, ne treba se varati.
     Bik nije ni malo nežan. Daleko od toga. Prema astrološkom tonalitetu, najviše mu odgovara period rane mladosti, dok element Zemlja od njega čini strpljivo i promišljeno biće koje uvek čvrsto stoji na zemlji. Bik je ortak na koga uvek može da se računa, siguran prijatelj, skoro savršen pratilac. Na suprotno tome, može da se pokaže i kao ohol, skorojević, brutalan.
     Stalno traženje mira i tišine od njega čini miroljubivo biće. Voljan da ne pogoršava situaciju, on rado oprašta sitne uvrede. Ali, treba da se zna dokle može da se ide sa njim. Kada oceni da ste prevršili meru, Bik postaje nemilosrdan. Njegova glavna mana je egocentričnost koju povećava uticaj Meseca. Pluton vrši različite uticaje, prema položaju koji zauzima u temi rođenja. U odnosu na Mars, on znatno povećava Bikovu oholost ali, sa Saturnom ili Neptunom, od njega pravi osobu sklonu stidljivosti. Ipak, njegove vrline odnose prevagu nad manama. Kada vam pokloni prijateljstvo, možete da budete sigurni da ćete kod njega da naiđete na najveće razumevanje i pažnju.
     Natus ima potrebu za sigurnošću, jer se plaši da se upusti u neizvesnost. Zbog toga on radije odabira siguran posao u kome nema nekih većih interesa uesto da sledi svoju prirodnu struku. Zanimanja u kojima najviše uspeva su berze, svi poslovi vezani za novac, za tim u industriji kože, konfekcionarstvu, frizeraju, poslastičarstvu, pekarstvu, poljoprivredi, hortikulturi i vinogradarstvu.
     Srećan je što je obdaren dobrim zdravljem jer je loš bolesnik. Čeka poslednji trenutak da ode kod lekara, i ako ga bolest konačno savlada on stalno uznemirava one koji ga neguju ― zbog veoma osetljive naravi. Bik je osećajan, ali na neobičan način. Želi da zna kuda ide, do koje tačke se angažuje i zato mu se baš ne sviđa udvaranje.

Drugi mesec Proleća je mesec Bika. Drveće počinje da zeleni i cveta prvo cveće. Slika iz Pastirskog Almanaha za 1491. godinu.

     Bik svoj izbor pravi u tišini. Kada se jednom odluči, kreće u juriš na tvrđavu koju treba da osvoji i u tome ništa ne može da ga spreči. Prvi poljubac je za njega jako važan. Više nego pokazivanje erotskog zadovoljstva, on je, u neku ruku, čin prisvajanja.
     Ovakav karakter ga ne sprečava da bude romantičan. Ipak, ne voli da pokazuje svoja osećanja. Zna da istakne u prvi plan ono najbolje što ima ― požudan i sočan glas.
     Najbolji brakovi – oni koji imaju najviše šansi da potraju – su sa Devicom i Jarcem. Veza dve osobe u Biku je podjednako čvrsta. Međutim, ako je seksualna privlačnost savršena, karakteri se neprestano suprotstavljaju i u osnovi su izvori mnogih neprijatnih scena. Veze Bik-Škorpija, Bik-Lav i Bik-Vodolija, čak i ako su prividno mirnije, ne odolevaju vremenu, fizička privlačnost brzo nestaje, a sa njom i harmonija.

 

Trenutno ništa.


Skraćeni link
Skraćeni link do ovog članka Okultopedije™ čini deljenje
informacija lakšim i bržim.
Jednostavno kliknite na
»Kopiraj« i – to je to!
:
Okultna Revija


Preuzmite besplatan
PDF Okultne Revije:


Okultopedija na Skribdu


Okultopedija™:
Enciklopedija Magije
i Okultizma.


Sajt najbolje izgleda sa Mozilinim FireFox brosverom. Sajt koristi koristi Flash fajlove i JavaSkripte po stranama. Zato podesite vaš trenutni veb brovser u skladu sa tim, i potrudite se da imate poslednji Flash plug-in za podpuno iskustvo i doživljaj, odgovarajući izgled i ispravan raspored.
Slike i grafika Okultopedije, takođe, podpadaju pod Flash grafiku. Ovaj proces učitavanja može da potraje od svega nekoliko sekundi do čak jedan minut (zavisi od vaše konekcije), sa obzirom na to ― molimo za strpljenje.
Sajt poštuje vašu privatnost. Stoga, ni kolačići (cookies), nili bilo koja druga „pecajuća“ JavaSkripta neće da bude instalirana kao deo ovog sajta.
Okultopedija™ je BESPLATAN izvor okultnih informacija dostupnih celom Balkanu, ali i celom svetu. Upotreba definicija reči i članaka od strane obrazovnih institucija, kao i učitelja, učenika i studenata je dozvoljena. Za više informacija, pogledajte stranu o Uslovima Korišćenja.
Učestvujte na Okultopediji™ i pošaljite definiciju pojmova i simbola na strani slanja reči. Ako neka tema, oblast ili pojam nisu (jasno) definisane, molimo vas da to i prijavite preko strane za slanje predloga.


Podržite Okultopediju™ i „lajkujte“ zvaničnu stranicu na Fejsbuku:


A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M
N  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š[   Glavna   |    Pristupi A-Š   |    Oblasti   |    Traženje   ]
[   Dodaci i Ažuriranja   |    Kontaktirajte Nas   |    Linkovi   ]


PreporukeCopyright © Okultopedija™. Sva Prava su Zadržana. | Ponosno hostuje Leo-Host | Dizajn De1an Copyright © Okultopedija™.