Okultopedija™: Škorpija (Astrologija).     

Okultopedija™: Enciklopedija Magije i Okultizma.

Sajt je trenutno dostupan samo preko desktop i laptop kompjutera.
Radimo na tome da podržimo sve uređaje. Hvala na strpljenju.Preuzmi Flash Dodatak
 

 Okultopedija Enciklopedija Magije i Okultizma.    
A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

Škorpija (Astrologija) Latinski: Scorpio / 23. Oktobar – 21. Novembar


Grafički prikazi zodijačkog
znaka Škorpije.

Osmi znak Zodijaka. Sunce njome prolazi od 23. Oktobra do 21. Novembra. Plutonove i Marsove je prirode. Element je Voda.
     Neki astrolozi smatraju da rođeni u trećoj dekadi ne odgovaraju opštoj tipologiji Škorpije. Marsov tonalitet znaka daje natusu privlačnost, mada kadkada napadnu. Zbog uticaja Plutona, natus je, u većini slučajeva, dosta tajanstven, zatvoren u sebe i malo je sklon poveravanju. Voli da ide iz krajnosti u krajnost i savetuje mu se da bude umereniji. Škorpija je, od svih znakova Zodijaka, najneobjašnjiviji znak. Njena najprepoznativija osobina je ta da je kadkada materijalista i da zna da se postavi iznad materijalnih neizvesnosti kada to situacija zahteva. Natus je intuitivan i obdaren veoma živom maštom. Njegova vodena priroda čini od njega emotivno biće, prijemčivo za sve ono što ga okružuje. Zbog uticaja Plutona je izraziti individualista, čak nedisciplinovan. Navedimo još i Marsove i Plutonove osobine ovog znaka kao: upornost, snaga, neustrašivost. U neaktivnosti, treba da se zabeleži sklonost ka osvetoljubivosti i teškom opraštanju. Isto tako, često je naprasit i svadljiv. Ipak, zbog njegove prirodne vernosti, lako se zaboravljaju njegove mane. Oni koji ga smatraju mirnim grdno se varaju. Radi se samo o prividu. On je kao lav koji spava, uvek spreman na brz skok. Borben je kao i Ovan, ali je mnogo manje brutalan i njegova dinamičnost je zrelo promišljena.

Škorpija, Novembar, je znak koji upravlja poslednjim radovima na selu pre Zime. Slika je iz Pastirskog Almanaha za 1491. godinu.

     Zbog uticaja Marsa ga privlače zanimanja u kojima ima rizika. Često uspeva kao policajac, vojno lice, pomorac. »Rođeni u znaku Škorpije nikada ne umiru u sirotištu«. Ova astrološka izreka se često potvrđuje u stvarnosti. Međutim, nemaju svi natusi sreću, ali većina njih živi u blagostanju. Snažnu vitalnost i veliko trošenje energije natus mora da nadoknadi odgovarajućom ishranom. Ali, on je često ometen i nemaran i redko zna da uskladi svoj jelovnik. Kada o tome ne vodi dovoljno računa, pati od gastritisa, hepatitisa i bolesti creva. Škorpija je znak koji ima najizraženiju seksualnost. Natusov afektivni život je obeležen fizičkim i duhovnim zadovoljstvima koji su za njega neraskidivo povezana. Puno zahteva od partnera, impulsivan je i kapriciozan. Ako se malo ne popravi, neće uspeti da zasnuje neku trajniju vezu.
     Ženske osobe rođene u ovom znaku takođe traže telesna zadovoljstva, ali su one mnogo tajanstvenije. Ovaj aspekt njihovog karaktera im kadkada donosi loše obrte kada se zaljube u čoveka koji ne zna da odkrije njihovu pravu prirodu. Ako neko razočarenje uspe da pomrači njen osećajan život – pod uticajem Plutona – ona pada u beznađe.
     Redko se slaže sa Bikom, čija ga inteligenacija i ambicioznost iritiraju. Isto tako, ne slaže se sa Lavom i Vodolijom, znacima u kvadratu. Sa Lavom teško zadovoljava svoj seksualni apetit. Sa Ribama, seksualna dominanta je podjednako jaka, mada često dolazi i do ravnoteže i harmonije osećanja. Rak mu donosi osećaj sigurnosti. Veza dve Škorpije je dosta redka. Kadkada se dešava da se seksualno i duhovno slože. Ali samo kadkada, jer posesivnost oba partnera čini nemogućim život u dvoje. Najveće izglede da spozna sreću ima sa Vagom i Strelcem.

 

Trenutno ništa.


Skraćeni link
Skraćeni link do ovog članka Okultopedije™ čini deljenje
informacija lakšim i bržim.
Jednostavno kliknite na
»Kopiraj« i – to je to!
:
Okultna Revija


Preuzmite besplatan
PDF Okultne Revije:


Okultopedija na Skribdu


Okultopedija™:
Enciklopedija Magije
i Okultizma.


Sajt najbolje izgleda sa Mozilinim FireFox brosverom. Sajt koristi koristi Flash fajlove i JavaSkripte po stranama. Zato podesite vaš trenutni veb brovser u skladu sa tim, i potrudite se da imate poslednji Flash plug-in za podpuno iskustvo i doživljaj, odgovarajući izgled i ispravan raspored.
Slike i grafika Okultopedije, takođe, podpadaju pod Flash grafiku. Ovaj proces učitavanja može da potraje od svega nekoliko sekundi do čak jedan minut (zavisi od vaše konekcije), sa obzirom na to ― molimo za strpljenje.
Sajt poštuje vašu privatnost. Stoga, ni kolačići (cookies), nili bilo koja druga „pecajuća“ JavaSkripta neće da bude instalirana kao deo ovog sajta.
Okultopedija™ je BESPLATAN izvor okultnih informacija dostupnih celom Balkanu, ali i celom svetu. Upotreba definicija reči i članaka od strane obrazovnih institucija, kao i učitelja, učenika i studenata je dozvoljena. Za više informacija, pogledajte stranu o Uslovima Korišćenja.
Učestvujte na Okultopediji™ i pošaljite definiciju pojmova i simbola na strani slanja reči. Ako neka tema, oblast ili pojam nisu (jasno) definisane, molimo vas da to i prijavite preko strane za slanje predloga.


Podržite Okultopediju™ i „lajkujte“ zvaničnu stranicu na Fejsbuku:


A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M
N  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š[   Glavna   |    Pristupi A-Š   |    Oblasti   |    Traženje   ]
[   Dodaci i Ažuriranja   |    Kontaktirajte Nas   |    Linkovi   ]


PreporukeCopyright © Okultopedija™. Sva Prava su Zadržana. | Ponosno hostuje Leo-Host | Dizajn De1an Copyright © Okultopedija™.