Okultopedija™: Čvorovi.    

Okultopedija™: Enciklopedija Magije i Okultizma.

Sajt je trenutno dostupan samo preko desktop i laptop kompjutera.
Radimo na tome da podržimo sve uređaje. Hvala na strpljenju.Preuzmi Flash Dodatak
 

 Okultopedija Enciklopedija Magije i Okultizma.    
A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M  N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

Čvorovi Astrologija


Mesečeva orbita »P« seče ekliptiku u dve suprotne tačke »NA« i »ND«, koje su Čvor Ascedent i Čvor Descedent Meseca. Linija ND-NA je Osa Čvorova ili Čvorna Osa.

Tačka preseka orbite planeta sa planom ekliptike. U praksi, u obzir se uzimaju Čvorovi Meseca, jer se planetarni čvorovi smatraju fiksnim zato što se pomeraju oko jedan stepen za jedan vek.
     »Čvor Ascedent«, »Severni Čvor« ili »Glava Zmaja«, za jednu planetu označava tačku prelamanja sa južne na severnu stranu plana ekliptike.
     »Čvor Descedent«, »Južni Čvor« ili »Rep Zmaja«, odgovara obratnom slučaju. Efemeride daju položaj samo Glave Zmaja, dok Rep, dijagonalno suprotan na grafikonu Zodijaka, lako se određuje. Mesečevi Čvorovi imaju veliku važnost u tumačenju horoskopa. U istočnjačkoj astrološkoj tradiciji ih čak smatraju pravim planetama i zovu ih Rahu i Ketu. Glava i Rep Zmaja su grafički prikazani simbolima koji podsećaju na zvono (☊) i urnu (☋).
     Glavi Zmaja se pridaje vrednost principa širenja, zračenja, muškosti, aktivnosti, pozitivnosti, dok je Rep princip skupljanja, upijanja, ženstvenosti, pasivnosti, negativnosti.

 

Trenutno ništa.


Skraćeni link
Skraćeni link do ovog članka Okultopedije™ čini deljenje
informacija lakšim i bržim.
Jednostavno kliknite na
»Kopiraj« i – to je to!
:
Okultna Revija


Preuzmite besplatan
PDF Okultne Revije:


Okultopedija na Skribdu


Okultopedija™:
Enciklopedija Magije
i Okultizma.


Sajt najbolje izgleda sa Mozilinim FireFox brosverom. Sajt koristi koristi Flash fajlove i JavaSkripte po stranama. Zato podesite vaš trenutni veb brovser u skladu sa tim, i potrudite se da imate poslednji Flash plug-in za podpuno iskustvo i doživljaj, odgovarajući izgled i ispravan raspored.
Slike i grafika Okultopedije, takođe, podpadaju pod Flash grafiku. Ovaj proces učitavanja može da potraje od svega nekoliko sekundi do čak jedan minut (zavisi od vaše konekcije), sa obzirom na to ― molimo za strpljenje.
Sajt poštuje vašu privatnost. Stoga, ni kolačići (cookies), nili bilo koja druga „pecajuća“ JavaSkripta neće da bude instalirana kao deo ovog sajta.
Okultopedija™ je BESPLATAN izvor okultnih informacija dostupnih celom Balkanu, ali i celom svetu. Upotreba definicija reči i članaka od strane obrazovnih institucija, kao i učitelja, učenika i studenata je dozvoljena. Za više informacija, pogledajte stranu o Uslovima Korišćenja.
Učestvujte na Okultopediji™ i pošaljite definiciju pojmova i simbola na strani slanja reči. Ako neka tema, oblast ili pojam nisu (jasno) definisane, molimo vas da to i prijavite preko strane za slanje predloga.


Podržite Okultopediju™ i „lajkujte“ zvaničnu stranicu na Fejsbuku:


A  B  V  G  D  Đ  E  Ž  Z  I  J  K  L  LJ  M
N  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š[   Glavna   |    Pristupi A-Š   |    Oblasti   |    Traženje   ]
[   Dodaci i Ažuriranja   |    Kontaktirajte Nas   |    Linkovi   ]


PreporukeCopyright © Okultopedija™. Sva Prava su Zadržana. | Ponosno hostuje Leo-Host | Dizajn De1an Copyright © Okultopedija™.